Περιγραφή
Εκδόσεις Κλειδάριθμος - Η επιστήμη των υπολογιστών - Μια διεπιστημονική προσέγγιση(Συγγραφέας:Robert Sedgewick - Kevin Wayne)
Λίγα λόγια για το βιβλίο :
Επιστημονική επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: Ιωάννης Χατζηλυγερούδης, Πανεπιστήμιο Πατρών
Το βιβλίο Η επιστήμη των υπολογιστών: Μια διεπιστημονική προσέγγιση των Robert Sedgewick και Kevin Wayne αποτελεί την ιδανική σύγχρονη εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών με προγραμματισμό σε Java για φοιτητές και επαγγελματίες. Υιοθετώντας μια ευρεία προσέγγιση βασισμένη στις εφαρμογές, οι Sedgewick και Wayne διδάσκουν την υπολογιστική μέσα από παραδείγματα που προέρχονται από την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική, τα χρηματοοικονομικά και τις εμπορικές εφαρμογές. Για κάθε έννοια παρουσιάζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αναγνώστες, μαζί με ενδιαφέροντα παραδείγματα επίλυσης προβλημάτων. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ενότητες με ερωτήσεις και απαντήσεις, ασκήσεις αυτοδιδασκαλίας, και δύσκολα προβλήματα που απαιτούν δημιουργικές λύσεις.
Περιεχόμενα:
Πρόλογος Στοιχεία προγραμματισμούΣυναρτήσεις και υπομονάδεςΑντικειμενοστρεφής προγραμματισμόςΑλγόριθμοι και δομές δεδομένωνΘεωρία της υπολογιστικήςΜια υπολογιστική μηχανήΠαράρτημα: Λογική Boole
Στον συνοδευτικό ιστότοπο (introcs.cs.princeton.edu/java) μπορείτε να βρείτε (στα Αγγλικά):
Εκτενείς συμπληρωματικές πληροφορίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται προτεινόμενες προσεγγίσεις για προγραμματιστικές εργασίες, κατάλογοι ελέγχου και συχνές ερωτήσεις (FAQ)Βιβλιοθήκες γραφικών και ήχουΤον κώδικα των προγραμμάτων και δοκιμαστικά δεδομέναΛύσεις για επιλεγμένες ασκήσειςΣυνόψεις των κεφαλαίωνΑναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση ενός περιβάλλοντος προγραμματισμού JavaΛεπτομερείς ομάδες ασκήσεων και εργασίες
Περισσότερες πληροφορίες:
Το βιβλίο απομυθοποιεί την υπολογιστική, εξηγώντας τα διανοητικά θεμέλια στα οποία στηρίζεται, και καλύπτει τα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού και της υπολογιστικής επίλυσης προβλημάτων σε περιβάλλοντα του σήμερα. Οι συγγραφείς ξεκινούν με μια εισαγωγή στα θεμελιώδη στοιχεία του προγραμματισμού, όπως οι μεταβλητές, οι συνθήκες ελέγχου, οι βρόχοι, οι πίνακες και η είσοδος/έξοδος. Στη συνέχεια στρέφουν την προσοχή τους στις συναρτήσεις, περιγράφοντας βασικές έννοιες του αρθρωτού προγραμματισμού, μεταξύ των οποίων οι υπομονάδες και η επαναχρησιμοποίηση κώδικα. Παρουσιάζουν μια σύγχρονη εισαγωγή στον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό, καλύπτοντας τρέχοντα προγραμματιστικά υποδείγματα και προσεγγίσεις της αφαίρεσης δεδομένων.
Έχοντας θέσει τα απαραίτητα θεμέλια, οι Sedgewick και Wayne ρίχνουν μια ευρύτερη ματιά στην επιστήμη των υπολογιστών. Περιγράφουν κλασικούς αλγόριθμους ταξινόμησης και αναζήτησης, θεμελιώδεις δομές δεδομένων και τρόπους εφαρμογής τους, καθώς και επιστημονικές τεχνικές για τη μέτρηση της απόδοσης μιας υλοποίησης. Χρησιμοποιώντας αφηρημένα μοντέλα, οι αναγνώστες μαθαίνουν πώς να δίνουν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις σχετικά με την υπολογιστική, αποκτώντας έτσι μια εικόνα για τις πρακτικές εφαρμογές της. Τέλος, οι συγγραφείς δείχνουν πώς τα βασικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής μηχανών συνδέουν τη θεωρία της υπολογιστικής με τους πραγματικούς υπολογιστές, αλλά και με την ιστορία και την εξέλιξη της επιστήμης των υπολογιστών.