Περιγραφή
Το book-it.gr σας προτείνει να επιλέξετε λογοτεχνικά βιβλία από την κατηγορία των λογοτεχνικών μας βιβλίων και να επωφεληθείτε από τις απίστευτες τιμές τους.
Εκδόσεις Διόπτρα - Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ - Συγγραφέας:Πασχαλία Τραυλού
Λίγα λόγια για το βιβλίο :
Στη δίκη της Αιμιλίας Στρατάκη, μιας σύγχρονης Μήδειας, η συγγραφέας Έλλη, ο ζωγράφος Αλέξανδρος, ο ψυχολόγος Νικήτας και ο δικηγόρος Μίνωας προσπαθούν, καθένας για τους δικούς του λόγους, να φτάσουν το μαχαίρι ως το κόκαλο, προκειμένου να ανακαλύψουν τα βαθύτερα κίνητρα της πράξης της.
Καθώς διαπιστώνουν, βήμα το βήμα, πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και πως η αλήθεια απέχει πολύ απ’ ό,τι ορίζει ως κολάσιμο η ποινική δικαιοσύνη, οι θύτες και τα θύματα εναλλάσσονται σε μια αναζήτηση που καταλήγει να είναι για όλους ένα κυνήγι αυτοκαθορισμού και ευτυχίας.
Δίχως να το καταλάβουν, βρίσκονται και οι ίδιοι οι ήρωες αντιμέτωποι με τις μύχιες πληγές τους.
Η κάθαρση έρχεται για όλους με τρόπο ανατρεπτικό, άλλοτε ως επιβράβευση, πληρότητα και ολοκλήρωση και άλλοτε ως απόρριψη, μοναξιά και ποινή.
Ένα βιβλίο για γερά νεύρα που αναδεικνύει σημαντικές αλήθειες για τη γυναίκα και τη μητρότητα, αλήθειες που οδηγούν σε νέους ορίζοντες αυτογνωσίας.
Ένα μυθιστόρημα-έργο μυστηρίου, γιατί και η ψυχή του ανθρώπου είναι από μόνη της ένα μυστήριο που απαιτεί εξιχνίαση.
Θωμάς Νότας, Στο μυαλό ενός φιλόλογου blogspot
Το μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού διακρίνεται για τη σφιχτή και έξυπνη πλοκή που στιγμή δεν παρεκκλίνει. Ο πλούσιος, μοναδικός της λόγος για μια ακόμη φορά κάνει ξεχωριστό το έργο της.
Έλενα Αρτζανίδου, συγγραφέας
Μία νέα, άρτια τραγωδία με όλα τα συνθετικά στοιχεία αυτής, σύμφωνα με τον ορισμό της από τον Αριστοτέλη, που όμως καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τον γνωστό μύθο με τη σύγχρονη, εξίσου τραγική, πραγματικότητα. Η Πασχαλία Τραυλού δημιουργεί ένα μυθιστόρημα το οποίο μένει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του αναγνώστη.
Κλειώ Τσαλαπάτη, filoithslogotexnias blogspot
Ένα ψυχολογικό-αστυνομικό-κοινωνικό βιβλίο που με κέρδισε απόλυτα! Συγχαρητήρια στη συγγραφέα! Διαβάστε το!
Δήμητρα Κωλέτη, Biblioanafores blogspot