Οι καλύτερες τιμές στα ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία!

9/9

Μετα-γράφοντας την τέχνη - Συγγραφέας :Σπύρος Κιοσσές - Νάγια Δαλακούρα - Εκδόσεις Κλειδάριθμος

KLEIDS139
Σε Απόθεμα
12.20
10.37
+

Ο Σπύρος Κιοσσές διδάσκει γλώσσα, λογοτεχνία και δημιουργική γραφή ως Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Ελλ. Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι συγγραφέας τού βιβλίου Εισαγωγή στη δημιουργική ανάγνωση και γραφή του πεζού λόγου: Η συμβολή της αφηγηματολογίας (Αθήνα: Κριτική, 2018).

Η Νάγια Δαλακούρα είναι αρχαιολόγος – μουσειολόγος του ΥΠΠΟ. Από το 2004 ασχολείται ενεργά με τη Μουσειοπαιδαγωγική. Είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών εντύπων και άρθρων με θέμα τον κόσμο των μουσείων.

Περιγραφή

Το book-it.gr σας προτείνει να επιλέξετε λογοτεχνικά βιβλία από την κατηγορία των λογοτεχνικών μας βιβλίων και να επωφεληθείτε από τις απίστευτες τιμές τους.

Μετα-γράφοντας την τέχνη - Συγγραφέας :Σπύρος Κιοσσές - Νάγια Δαλακούρα - Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Πώς μπορεί η επίσκεψη σε μουσεία, πινακοθήκες και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς να αποτελέσει, πέρα από αφορμή για ψυχαγωγία, κίνητρο δημιουργικής επικοινωνίας και συναλλαγής του επισκέπτη με τον υλικό και άυλο πολιτισμό; Πώς δύνανται οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν μέσα αισθητικής απόλαυσης και ταυτόχρονα γνώσης, βιωματικής προσέγγισης για τους επισκέπτες και ειδικά για τα παιδιά;

Οι συγγραφείς του βιβλίου προτείνουν τον τρόπο της δημιουργικής γραφής. Οι δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά στο εγχειρίδιο, στοχεύουν στην καλλιέργεια μιας βαθύτερης και προσωπικής σχέσης των επισκεπτών με τα εκθέματα και στην κειμενική έκφραση της σχέσης αυτής. Προσφέρουν, κυρίως, τη δυνατότητα η λεκτική άρθρωση της εμπειρίας να γίνει με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό: παρέχουν ερεθίσματα γραφής, αναδεικνύουν εναλλακτικές οπτικές, μυούν, στα σημεία που χρειάζεται, σε ειδικό λεξιλόγιο, προτείνουν ενδεικτικές κειμενικές φόρμες για τη μορφοποίηση των σκέψεων, παρατηρήσεων, εντυπώσεων και συναισθημάτων. Κυρίως, όμως, αποτελούν έναν τρόπο άσκησης του βλέμματος, τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα: τα παιδιά «μαθαίνουν να κοιτάζουν».

Η διάρθρωση του βιβλίου είναι τριμερής: στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται, τεκμηριωμένο βιβλιογραφικά, το θεωρητικό πλαίσιο αξιοποίησης της δημιουργικής γραφής στον χώρο της μουσειοπαιδαγωγικής. Στη συνέχεια, περιγράφονται διεξοδικά δραστηριότητες δημιουργικής γραφής που μπορούν να αξιοποιηθούν σε ποικίλες περιστάσεις επισκέψεων σε μουσεία, πινακοθήκες κ.λπ., ενώ στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται ενδεικτικές δραστηριότητες με αφορμή εικαστικά έργα που εκτίθενται στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη του Δήμου Κομοτηνής.

Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, μουσειοπαιδαγωγούς, σε γονείς και σε επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν στους χώρους τής πολιτιστικής κληρονομιάς πολυαισθητηριακές εμπειρίες.

Περιεχόμενα:

  • Πρόλογοι
  • Δομώντας ερμηνείες σε μουσεία, πινακοθήκες και χώρους πολιτισμικής κληρονομιάς
  • Δημιουργική γραφή και δημιουργικός γραμματισμός
  • Δημιουργική γραφή και χώροι πολιτισμικής κληρονομιάς
  • Βλέπω, παρατηρώ, προσεγγίζω αισθητηριακά το έκθεμα
  • Σκέφτομαι, φαντάζομαι, αισθάνομαι
  • Mορφοποιώ λεκτικά/κειμενικά
  • Διορθώνω, τροποποιώ, ξαναγράφω
  • Διαβάζω/μοιράζομαι το κείμενο
  • Συμπεράσματα
  • Πειραματιζόμαστε με τη δημιουργική γραφή στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη του Δήμου Κομοτηνής
  • Βιβλιογραφία

Χαρακτηριστικά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Εκδότης:

Έτος:

2021

Σελίδες:

88
Παρόμοια προϊόντα