Οι καλύτερες τιμές στα ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία!

9/9

Απ’ την οδό Τρυφωνίτσα στους Δρόμους του Πολέμου… - Αργυροπούλου Βούλα

9786182152997
Σε Απόθεμα
14.39
12.95
+

Μια λογοτεχνική καταγραφή του πολέμου και της αντοχής του ανθρώπου, από την καρδιά της Μεσσηνίας ως το μέτωπο.

Περιγραφή

Το βιβλίο ''Απ’ την οδό Τρυφωνίτσα στους δρόμους του πολέμου…'' της Βούλας Αργυροπούλου είναι μια βαθιά ανθρώπινη, ιστορική και λογοτεχνική αφήγηση που ξεκινά από τη Μάδαινα της Μεσσηνίας και φτάνει ως το μέτωπο του πολέμου.

Η συγγραφέας μάς μεταφέρει την εμπειρία του πολέμου από την πλευρά των ανθρώπων που δεν κρατούν όπλα: των γυναικών, των αμάχων, των ριζών που παλεύουν να κρατηθούν ζωντανές σε έναν κόσμο που καταρρέει.

Με ευαισθησία, ποιητικότητα και ρεαλισμό, η Αργυροπούλου αναστοχάζεται πάνω στην έννοια της ιστορικής μνήμης, της διχόνοιας, αλλά και της επιμονής της ζωής. Αν και αποτελεί συνέχεια του Οδός Τρυφωνίτσα, το έργο στέκεται αυτόνομα, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο και συγκινητικό ανάγνωσμα.

Κύρια Θέματα του Βιβλίου

  • Η εμπειρία του πολέμου μέσα από τα μάτια του άμαχου πληθυσμού
  • Η γυναικεία αντίσταση και η ανθρώπινη αντοχή
  • Η σημασία της ιστορικής μνήμης και της καταγωγής
  • Η φθορά του πολέμου και η ερημοποίηση των ψυχών
  • Η ελπίδα και η αναγέννηση μέσα από τις στάχτες

Γιατί να διαβάσετε το βιβλίο της Βούλας Αργυροπούλου

• Για τη μοναδική αφηγηματική ματιά στην ελληνική πολεμική ιστορία
• Για τη δύναμη του λόγου της Βούλας Αργυροπούλου
• Επειδή φέρνει στο φως σιωπηλές φωνές του πολέμου
• Για την ποιητικότητα με την οποία περιγράφει τον ανθρώπινο πόνο
• Επειδή ενώνει το παρελθόν με το παρόν με τρόπο καθολικά συγκινητικό

Το βιβλίο ''Απ’ την οδό Τρυφωνίτσα στους δρόμους του πολέμου…'' είναι ένα έργο μνήμης, αξιοπρέπειας και αντίστασης. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους αναζητούν την αλήθεια πίσω από τη βουή των γεγονότων και μια λογοτεχνική πράξη αντίστασης στην καταστροφή.

Χαρακτηριστικά

Γλώσσα:

Ελληνικά

Διαστάσεις:

20.5x14

Εκδότης:

Έτος:

2025

Σελίδες:

142

Συγγραφέας: