Περιγραφή
Το βιβλίο «Ο Παππούς και ο Μανάβης που Έσωσε τη Μέρα» από τις εκδόσεις Ergon είναι η δεύτερη ιστορία της αγαπημένης παιδικής σειράς «Ο Παππούς».
Αυτή τη φορά, γνωρίζουμε τον Ρήγα, έναν μανάβη με σπουδαίες γνώσεις για τα φρούτα και τη φύση. Όταν το αεροπλάνο του κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα δάσος γεμάτο δηλητηριώδη φρούτα, οι επιβάτες κινδυνεύουν. Όμως ο Ρήγας, με ψυχραιμία και σοφία, καταφέρνει να ξεχωρίσει τα ασφαλή φρούτα και σώζει τη μέρα!
Μέσα από την ιστορία του, τα παιδιά μαθαίνουν ότι η γνώση, η καλοσύνη και η συνεργασία μπορούν να μετατρέψουν μια δύσκολη κατάσταση σε ευκαιρία για ηρωισμό.
Η σειρά «Ο Παππούς» συνεχίζει να μας συγκινεί με τις ανθρώπινες ιστορίες της — μικρές αλλά δυνατές αφηγήσεις που αναδεικνύουν τη σημασία κάθε επαγγέλματος, την αξία της προσφοράς και τη χαρά της αλληλεγγύης.
Με έγχρωμη εικονογράφηση, ζωντανή αφήγηση και θετικό μήνυμα, το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Κύρια Θέματα του Βιβλίου
- Η αξία της γνώσης και της εμπειρίας
- Η σημασία της συνεργασίας και της βοήθειας
- Σεβασμός σε κάθε επάγγελμα
- Η καλοσύνη ως ηρωισμός
- Εκπαίδευση μέσα από παιχνίδι και ιστορίες
Λόγοι να Επιλέξεις το Βιβλίο του Θωμά Δούζη
- Μέρος της αγαπημένης σειράς «Ο Παππούς» που εμπνέει παιδιά και γονείς.
- Διασκεδαστική και εκπαιδευτική αφήγηση με ηθικά διδάγματα.
- Εικονογράφηση που ενθαρρύνει τη φαντασία και τη συναισθηματική κατανόηση.
- Ιδανικό για ανάγνωση στο σπίτι ή στο σχολείο.
- Βιβλίο που προάγει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική ευαισθησία των παιδιών.
Το «Ο Παππούς και ο Μανάβης που Έσωσε τη Μέρα» είναι μια τρυφερή και διδακτική ιστορία για τη δύναμη της γνώσης και της ανθρωπιάς.
Μέσα από την περιπέτεια του Ρήγα, τα παιδιά μαθαίνουν πως ο καθένας μπορεί να γίνει ήρωας με τον δικό του τρόπο — αρκεί να χρησιμοποιεί τη σοφία, την καρδιά και το μυαλό του.
Ένα βιβλίο που χαρίζει χαμόγελα, συγκίνηση και έμπνευση!
